ВЕСТИ

13. РОЂЕНДАН КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

Канцеларија за младе и Град Кикинда организују журку поводом тринаестог рођендана Канцеларије за младе.
Канцеларија за младе и Град Кикинда организују журку поводом тринаестог рођендана Канцеларије за младе.
Догађај се одржава 05.08.2022. године са почетком у 22:30 часова у дворишту Културног центра Кикинда.
Наступаће певаћица Едита Арадиновић и DЈ Лука Момчилов, наш суграђанин, из организације NS Party Team.
Улаз је слободан.
Журка је хуманитарног карактера, на улазу ће бити постављена хуманитарна кутија у коју ће посетиоци моћи да убаце свој добротворни прилог.
Сва прикупљена новчана средства ће бити уплаћена организацији Буди хуман на рачун нашег суграђанина Арсена Танацкова.

Бесплатна припремна настава за основце 📚📚📚📚📚

pripremna nastava matematika engleski hemija kikinda
Распоред припремне наставе за суботу 18.06.
Настава се одржава у просторијама Културног центра.

Бесплатна припремна настава за основце 📚📚📚📚

pripremna nastava matematika engleski hemija kikinda
Распоред припремне наставе за суботу 11.06.
Настава се одржава у просторијама Културног центра.

Бесплатна припремна настава за основце 📚📚📚

pripremna nastava matematika engleski hemija kikinda
Распоред припремне наставе за суботу 04.06.
Настава се одржава у просторијама Културног центра.

Бесплатна припремна настава за основце 📚📚

pripremna nastava matematika engleski hemija kikinda
Распоред припремне наставе за суботу 28.05.
Настава се одржава у просторијама Културног центра.

Бесплатна припремна настава за основце 📚

pripremna nastava matematika engleski hemija kikinda
Распоред припремне наставе за суботу 21.05.
Настава се одржава у просторијама Културног центра.

Бесплатна припремна настава за основце

pripremna nastava matematika engleski hemija kikinda
Канцеларија за младе и ове године организује бесплатну припремну наставу за основце из математике, физике и хемије. Циљ додатне припремне наставе је да се ђаци што боље припреме за малу матуру, да провере стечено знање али и да им се појасни градиво. Такође кроз ову дивну активност помажемо и родитељима који неће морати да се излажу додатном трошку за приватне часове.
Припремна настава ће се одржавати сваке суботе од 14.05. до 18.06.2022. године, у виду двочаса, у просторијама Културног центра.
У суботу 14.05.2022. ће се одржати настава из математике (у два термина) и настава из хемије (један термин), због оправданог одсуства професорице физике тог дана, настава из овог предмета ће бити одржана наредне суботе у два термина.
Сатница за 14.05. је следећа:
09:30-11:40 – Математика,
11:50-13:00 – Хемија.
Потребно је да заинтересовани ученици са собом понесу прибор и збирку из које се припремају.
Сваке наредне недеље обавештење о сатници одражавања припремне наставе биће објављено на Facebook страници Канцеларија за младе Кикинда.
За остала питања и информације можете доћи у Канцеларију за младе од 07:30 до 15:30 часова сваког радног дана.

Школа страног језика

skola stranog jezika kikinda
ПРИЈАВИ СЕ!! 😁📚
Канцеларија за младе други пут за редом организује тромесечни курс страног језика.
У питању је школа енглеског језика, која ће се реализовати два пута недељно, у просторијама Културног центра, а коју ће водити професорица Негослава Сивчев.
Пријаве се врше на e-mail адресу: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs
Потребно је оставити податке: Име, презиме, контакт телефон и e-mail адресу.
Пријаве трају до 04.10.2021. године, након чега ће сви пријављени бити обавештени о термину одржавања курса енглеског језика.

Нов лого Канцеларије за младе.

konkurs izrada novog loga

Хвала свима који су учествовали у конкурсу и дали свој допринос.
Лого послао: Марко Сараволац

Конкурс за израду новог логоа Канцеларије за младе

konkurs izrada novog loga
Отворен је КОНКУРС за израду новог ЛОГОА Канцеларије за младе!
Ваше предлоге пошаљите на е-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs
За најкреативнији предлог следи награда од 30.000,00 динара.
Конкурс траје до 31.08.2021. године.

Омладинско-спортско лето

izaberi svoj sport
Канцеларија за младе ове године организује "Омладинско-спортско лето" у оквиру ког ће се играти одбојка на песку 3x3, за девојке (узраст од 14 до 26 година), као и баскет 3x3 за момке (узраст од 15 до 25 година). У циљу промовисања спортског духа и здравог стила живота, позивамо Вас да се пријавите, дођете да се забавимо, дружимо, али и да освојите вредне награде које смо припремили за Вас!
Пријаву можете учинити слањем Ваших података на е-mail адресу: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs (име, презиме, контакт телефон свих чланова екипе, као и назив екипе). Добићете повратну поруку о пријави, као и тачну сатницу одржавања турнира. Пријаве трају до 04.07.2021. године.
ВИДИМО СЕ 10. и 11. јула у спортском центару “Језеро”, где ће се играти одбојка на песку 3x3 и у дворишту Економске и Гимназије, где ће се играти баскет 3x3.

Поштовани родитељи и драги будући средњошколци, имамо ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВАС!

skola stranih jezika
Канцеларија за младе организује бесплатну припремну наставу за основце, не би ли се помогло ученицима да се припреме за малу матуру. План јесте да се сваке суботе организују онлајн часови из физике, хемије и математике, у виду двочаса, почетак припремне наставе био би 08.05.2021. а завршетак 12.06.2021. уз могућност бирања једног, два или сва три предмета. Због тренутне епидемиолошке ситуације припремна настава ће се реализовати онлајн, преко Google Meet-a, са којим су ученици већ упознати и знају да га користе. О сатници ћете накнадно бити обавештени, након пријаве.
Кроз ову сјајну иницијативу помажемо родитељима који неће морати да се излажу додатном трошку за приватне часове, али и будућим средњошколцима да провере своје стечено знање и да им се појасни градиво.
Наставници који ће држати припремну наставу су: Исидора Пап (математика), Ина Лепар (физика) и Невена Месарош (хемија).
Сви заинтересовани ученици могу се пријавити у школи код разредног старешине, остављајући следеће податке: ИМЕ, ПРЕЗИМЕ, КОНТАКТ ТЕЛЕФОН, e-mail АДРЕСУ и ПРЕДМЕТ за који се пријављују. Или се можете и директно пријавити на e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Предузетништво у туризму

preduzetnistvo u turizmu
23. октобра у општинској сали представљен је пројекат "Предузетништво у туризму" који реализује удружење "Србија за младе" из Београда уз подршку Министарства омладине и спорта, у осам градова и општина међу којима је била и Кикинда. Пројекат је представљен волонтерима Канцеларије за младе и средњошколцима из Техничке школе и Економско-трговинске школе, а има за циљ промоцију предузетништва и подизање капацитета младих из целе Србије.
Nakon održane prezentacije, Kancelarija za mlade je odlučila da se predstavi svojom preduzetničkom idejom, na kojoj su radile: Milica Bodiroža, Milica Ćirić, Nikolina Prolić i Andrea Arnuš (Koordinatorka Kancelarije za mlade). Ideja koju smo osmislile nosi naziv "Winter fest-Staro jezero", naime reč je o sledećem:
Као волонтери Канцеларије за младе, знајући шта нашим вршњацима али и младима у Кикинди треба, а то је да се у току зиме негде окупимо и дружимо, уз квалитетну музику и амбијент, дошли смо на идеју да се сваке године традиционално на овом месту, у одређеном месецу, одржава “Winter fest-Staro jezero” . Наша идеја била би да то буде за почетак у месецу децембру, а уколико би манифестација добила на значају у првој години реализације и уколико би се указала могућност, догађај би у наредним годинама могао да траје и дуже (два до три месеца, док траје зима). Оно што нашем граду фали у току зимског периода, јесте место где ће млади али и породице са децом, имати могућност да проводе своје слободно време у току распуста и новогодишњих празника. Идеја нам је да оживимо део града који је тренутно занемарен и да од њега направимо зимску идилу, врхунски спој дружења, забаве, рекреације, који ће окупљати што већи број Кикинђана на једном месту, али и да привучемо туристе у наш град, у току зимског периода године. Празнично декорисан амбијент “Старог језера”, са клизалиштем које би се поставило на великој зеленој површини непосредно уз језеро, постало би омиљно место сусрета свих генерација. Такође, идеја је да поред кллизалишта, у непосредној близини буде и изложбено-продајни базар где ће моћи да се купе сувенири, производи локалних занатлија, новогодишњи поклони, кувано вано, чај и други топли напици, како би се употпунио угођај али и загрејала атмосфера. У непосредној близини налази се и кафић, који ради само током летњег периода године, а који би могао да пружи угођај и у току зиме, уколико бисмо окупљали већи број људи на овом месту. Уколико би нам се пружила прилика да ову идеју разрадимо до детаља, осврнули бисмо се и на музику, која би употпунили читаву атмосферу, али и на различите анимације за децу.
Након што смо послали идеју, она је ушла у ужи избор и имали смо прилику да је представимо на Академији предузетништва у туризму, која је одржана на Гочу, од 06. до 08. новембра. Први дан био је предодређен за представљање идеја, други дан за презентацију предузетника и њихов рад на побољшању идеје, док је трећи дан прошао у шетњи, дружењу и упознавању природних лепота планине Гоч. На том сусрету, одабрано је 5 најбољих идеја, а нама је свакако драго да смо ушли у ужи избор, да смо имали прилику да представимо наш град у најбољем могућем светлу и да добијемо инспирацију да радимо на побољшању идеје и на њеном спровођењу у дело.

Школа страних језика

skola stranih jezika
Поштовани, обавештавамо Вас да је бесплатни тромесечни курс страног језика за средњошколце који Канцеларија за младе организује по први пут ове године, званично почео! У питању је школа енглеског и школа немачког језика, која ће се реализовати два пута недељно, из сваког језика појединачно.
Енглески језик - уторком и четвртком (од 19 и од 20 сати), који ће видити професорица Негослава Сивчев и немачки језик (од 19 сати), који ће водити професорица Лидија Глишин, у просторијама Културног центра. Циљ ове идеје јесте пружање могућности младима да усаврше језик који већ уче, или да се посвете учењу новог језика, с обзиром на то, да је знање страних језика од изузетне важности и значаја, за сваког појединца.

Квиз знања – Моја Кикинда: Откријмо где живимо

sovafest
Канцеларија за младе Кикинда шесту годину за редом реализује квиз знања Моја Кикинда – откријмо где живимо који је намењем завршним разредима основних школа и почетним разредима средњих школа. Пројекат подразумева учешће свих средњих и основних школа из Кикинде и околних села и има за циљ да подстакне младе да се више заинтересују о географском, историјском и културном наслеђу ових подручја. Квиз такмичење се реализује у три нивоа у којима такмичари знањем, али и срећом, долазе до финала у којем их чекају вредне награде. За такмичаре се на крају организује и екскурзија.

СОВА ФЕСТ

sovafest
Поводом десетог рођендана Канцеларије за младе, организује се дводневни фестивал електронске музике који је 2019. године настао на иницијативу Канцеларије за младе, уз подршку локалне самоуправе, како би музичка сцена у Кикинди задовољила потребе омладине од 15 до 30 година. Фестивал се одржава 19. и 20. јула у дворишту Културног центра који се налази на градском тргу у Кикинди. Сова фест је фестивал хуманитарног карактера и организатори ће се трудити да помогну нашим суграђанима којима је помоћ неопходна.

Турнир у баскету 3 на 3 за средњошколце

umnadrum
Канцеларија за младе организује турнир у баскету 3на3 за средњошколце. Циљ турнира у је промоција здравих стилова живота међу средњошколцима. Турнир ће се одиграти у склопу недеље матуре. Термин одржавања турнира је 22 мај са почетком у 12 часова у дворишту Гимназије и Економске школе. На турниру ће учествовати 16 екипа. Принцип игре је следећи, након извлачења парова, играће се утакмице до 16 поена, на испадање. Док ће се финална утакмица одиграти у две добјене утакмице, до 16 поена.

Караван културе говора

umnadrum
У оквиру пројекта „Караван културе говора“ чији је један од организатора Арон Гујон, организује се обука за 30 младих из нашег града, као и едукативна трибина која ће бити отворена за јавност и медије.
Обука младих се реализује у просторијама Културног центра 15. и 16. маја.
Главни циљ овог пројекта јесте да се подигне свест младих и шире заједнице о значају неговања културе говора. Чиме год да се млади баве у будућности, њихов успех зависиће од начина на који изражавају своје идеје и представљају себе. Зато је неопходно радити на унапређивању говорничких способности и побољшавању говорних навика.
Поред Арона Гујона, предавачи ће бити комуниколог Слободан Роксандић и професор дикције Др Радован Кнежевић.

Додатна припремна настава за основце

umnadrum
Канцеларија за младе по први пут организује додатну припремну наставу за основце. Циљ додатне припремне наставе је да се ђаци још боље припреме за завршни испит, као и да разјасне недоумице које настају приликом припреме и вежбања задатака код куће. Додатна припремна настава ће бити организована из математике, хемије и физике. Одржаће се у Великој сали Културног центра, сваке суботе од 11.05.2019. до 15.06.2019. године. За додатне информације о тачној сатници одржавања наставе можете се информисати на нашој Фејсбук страници или Инстаграм профилу , а ђаци ће бити информисани кроз књиге обавештења у школама.

УСПОРИ. УМ НА ДРУМ!

umnadrum
Савет за безбедност саобраћаја у сарадњи са Канцеларијом за младе и ПУ Кикинда, а на иницијативу Агенције за безбедност саобраћаја реализује кампању „Ум на друм“ усмерену ка младима. Циљ кампање је смањење последица саобраћаних незгода у којима учествују млади, формирање исправних ставова, проширивање знања, као и кориговање небезбедног понашања у саобраћају код младих. Слоганом кампање „Ум на друм“ се апелује на промишљено доношење одлука младих у саобраћају. Кампању прате видео спотови, активности на друштвеним мрежама, трибине које се реализују у средњим школама и друге активности које су младима атрактивне. Кампања почиње у четвртак 14.02. када ће припадници ПУ Кикинда и чланови Канцеларије за младе одржати предавање завршним разредима Гимназије.

ISWiB - 2019.

umnadrum
Пријаве за 13. Међународну студентску недељу у Београду 2019. (eng. International Student Week in Belgrade - ISWiB) СУ ОТВОРЕНЕ и трајаће до 28. фебруара. Циљ је да се и ове године окупи више од 250 младих како из Србије, тако и из целог света који ће у периоду између 14. и 22. јула заједно учествовати у едукативним и забавним програмима фестивала, брижљиво креираним за њих. О фестивалу, као и предвиђеним садржајима више можете сазнати на сајту www.iswib.org или Фејсбук страници https://www.facebook.com/iswib.
За све додатне информације можете се обратити и Канцеларији за младе.